X

Volkswagen запустить шість акумуляторних заводів в Європі

У Зальцгіттері (Німеччина) 7 липня відбулося урочисте закладання першого заводу Volkswagen з виробництва акумуляторних батарей. Про важливість події свідчить той факт, що на заході був присутній Федеральний канцлер Олаф Шольц. Нове підприємство має запрацювати в 2025 році і забезпечити 5000 робочих місць. І це тільки початок.

Загалом Volkswagen планує до 2030 року запустити в Європі шість заводів. Загальні інвестиції, разом з партнерами, становитимуть 20 млрд євро. Цікаво, що таку ж суму очікують отримати від майбутніх продажів батарей власного виробництва. Нові підприємства забезпечать роботою 20 тис.осіб. Для координації нового, акумуляторного напрямку в концерні Volkswagen створена компанія PoerCo.

Наступний після Зальцгіттера завод буде побудовано у Валенсії (Іспанія). Для трьох інших майданчиків місце вже підшукують. А в перспективі Volkswagen має намір побудувати гігафабрику і в Північній Америці.

Планується, що виробнича потужність заводу в Зальцгіттері досягне 40 ГВтг на рік, а всіх нових гігафабрик Європи – 240 Гвтг. Цього буде достатньо для виробництва 500 тис. електромобілів на рік. На підприємствах складатимуть призматичний уніфікований елемент, який дасть змогу знизити витрати на виробництво батарей ні багато ні мало на 50%.

Читайте також:
MAN Truck & Bus розгорне виробництво акумуляторів для електричних вантажівок і автобусів