X

Volvo 7900 Electric Articulated – прем’єра унікального електробуса

Компания Volvo Buses презентовала на выставке Busworld Europe 2019 электробус Volvo 7900 Electric Articulated, который экономичнее дизельного на 80%

На міжнародній виставці Busworld Europe 2019, яка проходила в Брюсселі з 18 до 23 жовтня, відбулася світова прем’єра електробуса Volvo 7900 Electric Articulated. Це зчленований міський автобус від Volvo Buses, який економічніший за дизельний аж на 80%.

Машина пропонується в двох виконаннях за довжиною – на 18 і 18,7 м і може перевозити до 150 пасажирів. У рух машину приводять два електромотори потужністю по 200 кВт кожен і максимальним моментом 31 кНм на тяжний міст.

Швидка зарядка електробуса відбувається через пантограф на даху – на зупинках за маршрутом руху.

Кількість батарей залежить від конкретної комплектації – сумарна ємність досягає 396 кВт.год. Зарядка можлива двома способами: через пантограф на станціях OppCharge, встановлених на маршруті прямування, або в депо – через роз’єми Combo2/CCS.
Важливо, що електробус Volvo 7900 Electric Articulated може долати підйоми в 20% і це з повним завантаженням.

Машина надає максимум комфорту не тільки пасажирам – автобус можна оснастити системою динамічного кермового керування Volvo Dynamic Steering, що значно полегшує роботу водія.

На висоті і активна безпека. Так, електронна система Safety Zone Management не дає змоги перевищити максмально дозволену на тій чи іншій ділянці швидкість руху, а інша система – Pedestrian & Cyclist Detection System, сканує сліпі зони і при виявленні пішоходів або велосипедистів подає сигнали водієві.

Зазначимо, що лінійка міських автобусів Volvo Buses, крім новинки Volvo 7900 Electric Articulated, складається з кількох електрифікованих моделей. Це гібриди: Volvo 7900 Hybrid, Volvo 7900 Hybrid Articulated і Volvo Hybrid Double Deck. Всі вони на 40% економічніші за дизельні такого ж типорозміру. Далі йдуть електрифіковані гібриди (plug-in): Volvo 7900 Electric Hybrid. Вони економлять вже до 60% на паливі, порівняно з суто дизельними. Але найекономічнішими є електробуси: моделі Volvo 7900 Electric і Volvo 7900 Electric Articulated – з показником 80%.