X

Volvo FH XXL – європейський тягач з американським спальником (відео)

В 2019 году на европейский рынок выходит магистральный тягач, оснащенный удлиненной спальной кабиной - Volvo FH XXL

Зовні Volvo FH XXL відрізняється збільшеною в розмірах кабіною, яка візуально здається ще довшою завдяки широким спойлерам ззаду. Нову кабіну подовжили на 250 см, внутрішня висота становить 220 см, а в моторному відсіку – 211 см. За розміром спального відсіку новинка наближається до американського капотного тягача Volvo VNL 760 Exceed.

Обидві ці машини були представлені на презентації та наступному тест-драйві тягачів Volvo FH із новим турбокомпаудним двигуном. Про тест-драйв ми розповімо окремо докладніше.

До речі, капотного американця представили не лише заради великого спальника. Виявляється, новий турбокомпаудний двигун D13 вперше випробували саме на ньому, а вже потім встановили на європейські Volvo.

Однак повернемося до кабіни Volvo FH XXL. Водій буде в захваті від нижньої спальної полиці, справжнього ліжка – завдовжки 2130 мм і завширшки 1065 мм. Верхня полиця також немаленька – завдовжки 1920 мм і завширшки 600 мм. Щоправда, на представленому зразку замість верхньої полиці було встановлено додаткові відсіки для речей – ємністю 245 л, із дверцятами-жалюзі, що горизонтально закриваються. І це на додачу до трьох стандартних шафок над лобовим склом – місткістю 180 л. До речі, об’єм зовнішніх відсіків для речей зріс – на 50 л із кожного борту.

Крісло напарника рухоме, перед ним є столик. На боковині даху, з боку водія, встановлено плаский телевізор.

Представлений на виставці Volvo FH XXL був оснащений 13-літровим турбодизелем потужністю 540 к.с. З ним агрегатується автоматизована коробка передач із подвійним зчепленням I-Shift Dual Clutch, яка дає змогу перемикати передачі без розриву потоку потужності.

Тягач із колісною формулою 6х2 оснащений пневмопідвіскою всіх коліс, зокрема й передніх. Зазначимо, що опційно тягачі Volvo FH комплектуються передньою пневмопідвіскою FSS-AIR із регулюванням дорожнього просвіту ASF-DLL – на швидкостях понад 60 км/год тягач присідає на 10–30 мм, що оптимізує аеродинаміку і покращує паливну економічність.