X

За понад 1,6-мільйонний пробіг американцеві подарували нову Toyota Tundra

Автомобиль марки Toyota в очередной раз доказал свою «неубиваемость» – американец накатал на своей Tundra без поломок более чем 1,6-миллионный пробег, за что компания подарила ему новый пикап.

Житель штату Луїзіана Віктор Шеппард за 9 років експлуатації проїхав на пікапі Toyota Tundra 2007 року випуску понад 1 млн миль або більше ніж 1,6 млн км. Він часто їздить по роботі в Північну Дакоту, Вайомінг та Віргінію і за рік загалом наїжджає 200 тис. км. У це важко повірити, але автомобіль, як і раніше, оснащений оригінальними двигуном, коробкою передач і пофарбований у «рідний» колір.

«Мій пікап має чудовий вигляд, за винятком кількох невеликих вм’ятин, він майже як новий». Навіть сидіння виглядають так, як і в момент купівлі машини. Вони, звісно, не такі чисті, але не лопнули і не зношені», розповів Віктор Шепард.

Головна запорука такого разючого довголіття – регулярне техобслуговування. За дев’ять років Віктор 117 разів відвідав офіційні сервісні центри і, за словами власника, за цей час жодного разу не зламався – всі роботи були регламентними.

Визначено найнадійніші уживані автомобілі

Американці визначили найнадійніші автомобілі

Вражаюча надійність пікапа звернула на себе увагу підрозділу Toyota Motor у Північній Америці, який зробив автолюбителю пропозицію, від якої той не зміг відмовитися – в обмін на свій старий автомобіль, компанія запропонувала Віктору Шеппарду абсолютно нову Toyota Tundra.

У найближчі місяці «невбиваний» пікап розберуть і ретельно вивчать на заводі Toyota в Сан-Антоніо – там, де його було складено в 2007 році. Фахівці дослідять двигун, коробку передач, шасі та інші компоненти, щоб потім застосувати отриманий досвід під час виробництва нових автомобілів.

«Думаю, ще один мільйон миль, тепер вже на новій машині – не проблема. Ці пікапи безпечні й надійні. Якщо ви побачите Toyota на узбіччі, це, мабуть, якась афера, тому що ці автомобілі ламаються рідко», – заявив щасливий Віктор Шепард.