X

За що ДАІ отримувала гроші «чорної бухгалтерії» Партії регіонів?

За полгода ГАИ от Партии Регионов получили из "черной кассы" по меньше мере 131 тысячу долларов за различные услуги.

У розпорядженні народного депутата України Сергія Лещенка та колишнього заступника глави СБУ Віктора Трепака з’явилися документи, що свідчать про чорну бухгалтерію Партії регіонів під час виборів 2012 року, повідомляє «Українська правда».

У амбарній книзі видатків Партії регіонів за півроку 2012 року відображено частину витрат на передвиборчу кампанію. Причому всі платежі – у доларах США. Загалом за цей період витрачено близько 66 млн доларів.

Більшу частину видавали просто під підпис відомих і маловідомих політиків в Україні. Є також гроші, виділені на піар у ЗМІ та дорогі подарунки.

Цікаво, що 131 тисячу доларів передано керівництву тодішнього ДАІ.

Причому призначення видатків, списаних на Державтоінспекцію з «чорної каси» партії екс-президента Віктора Януковича, доволі дивні. Наприклад, ще можна пояснити рядок «Представницькі» на 52 тис. доларів США. Можливо, верхівка ДАІ допомагала в пересуванні членів Партії регіонів або організовувала для них прийоми та зустрічі. Платіж у 48 948 тисяч доларів надали просто, без призначення. А от витрати 30 864 доларів на «інтернет-розвідку» є доволі дивними. Невже ДАІ була здатна зробити яку-небудь розвідку в Мережі? Адже всі ми пам’ятаємо, що ДАІ не могла об’єднати бази даних з реєстрації автомобілів в одну діючу систему кілька років поспіль. Мабуть, у відомства були інші пріоритетні завдання, пов’язані з послугами Партії регіонів.

Документи передано в Національне антикорупційне бюро розслідувань.

Скриншот “чорної каси” Партії регіонів на “Українській Правді”