X

Запущено у виробництво повністю новий Volkswagen Multivan

На модернизированном заводе VWCV в Ганновере стартовал серийный выпуск нового Volkswagen Multivan, в том числе в версии Plug-in

На підприємстві Volkswagen Commercial Vehicle в Ганновері 1 жовтня сталася знаменна подія — запуск в серію Volkswagen Multivan нового покоління. Зазначимо, що вперше на цьому заводі налагоджено випуск моделі на базі модульної платформи MQB. Незважаючи на загальні проблеми у світовому автопромі, викликані зокрема затримкою постачанням мікрочипів через пандемію коронавірусу, виробництво нового Multivan запустили точно в строк.

Multivan наступного покоління отримав нову концепцію інтер’єру, що робить його ще більш універсальним. Автомобіль став ще більш підключеним і отримав новітні системи допомоги водієві, а також інформаційно-розважальні системи.

У гібридному виконанні (PHEV) силова установка розвиває 218 к.с. і забезпечує як нульові шкідливі викиди, так і збільшений запас ходу при низькому споживанні палива. Крім того, Multivan пропонується з двома турбованими бензиновими двигунами потужністю 136 і 204 к.с., а на початку 2022 року з’явиться ще й 150-сильний турбодизель.

Ціни на новий Multivan стартують від 44 839 євро. Замовлення почали приймати із цього тижня, а повноцінний вихід на ринок відбудеться в листопаді, з Німеччини.

Із випуском нового Multivan на підприємстві VWCV в Ганновері був також суттєво модернізований виробничий процес. Акцент зроблено на автоматизацію та диджиталізацію. Якщо в кузовному цеху при виробництві моделі T6. 1 ступінь автоматизації становить 77%, то під час випуску нового Multivan — 93%.

У лакофарбовому цеху ще два роки тому була введена нова системи верхнього покриття, яка дає змогу наносити фірмове двоколірне забарвлення. Також автоматизована і логістика — на підприємстві працюють самокеровані транспортні засоби, які доставляють комплектуючі зі складів безпосередньо на складальну лінію.

Із 2022 року на заводі одночасно вироблятимуть три автомобілі на трьох платформах і з трьома варіантами систем приводу: T6.1, новий Multivan і повністю електричний ID. BUZZ. А з 2025 року тут також розпочнеться випуск повністю електричних преміальних моделей для інших брендів концерну.

Читайте також:
Які комерційні автомобілі Volkswagen були найпопулярнішими в продажу в першому півріччі

Ключовим елементом нової виробничої стратегії Change4Factory є також зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Головна мета концерну – досягти нульових шкідливих викидів СО2 до 2050 року. Першим кроком Volkswagen Commercial Vehicles є до 2025 року знизити вплив на навколишнє середовище у виробничому процесі на 50% порівняно з 2010 роком. З цією метою на заводі в Ганновері запроваджуються сотні заходів щодо скорочення викидів і більш раціонального використання ресурсів.