X

Зернозбиральні комбайни YTO прийшли в Україну (фото)

На выставке "АгроВесна/Зерновые Технологии" в Киеве дебютировали зерноуборочные комбайны китайского производителя YTO

Український фермер вже добре знайомий з колісними тракторами марки YTO, і от у 2020 році на вітчизняний ринок виходять і перші китайські зернозбиральні комбайни. Два комбайни YTO з Піднебесної показала компанія “Агсолко” на нещодавній Міжнародній виставці “АгроВесна/Зернові технології 2020”, яка відбувалася з 18 до 20 лютого в столичному МВЦ.

Почнемо із зернозбирального комбайна YTO з гібридною системою обмолоту – моделі YTO YT9909. Машина призначена для збирання рису і пшениці, а після заміни відповідних функціональних частин він також може збирати сою, кукурудзу та інші сільгоспкультури.
ця модель має пропускну здатність до 11кг/с і оснащена гібридною системою обмолоту і сепарації зерна.

Комплектується фірмовою зерновою жаткою з шириною захвату у 5.4 м або 6,1 м для збирання зернових культур і рису або шести- і восьмирядною жаткою для збирання кукурудзи.
У зерновій жатці швидкість руху ножів становить 515 циклів/хв, забезпечуючи швидкий і акуратний зріз стебел. Привід мотовила і шнека здійснюється механічним шляхом.

Похила камера має ширину 1298 мм і оснащена 3-рядним ланцюговим конвеєром. Під час збирання зернових культур привід конвеєра здійснюється за допомогою ремінної передачі, під час збирання кукурудзи використовується ланцюгова передача з постійною швидкістю 355 об/хв.

Читайте також:
В Киеве презентовали лучший зерноуборочный комбайн 2018 года (видео)

Комбайни комплектуються двигунами Yuchai потужністю 220 к.с., з емісією Євро 3. Двигун має велику резервну потужність, яка забезпечує роботу комбайна в найважчих умовах експлуатації, зокрема дає можливість розвантажувати бункер на ходу.

Молотарка має конструктив комбінації молотильного барабана з регульованим зазором підбарабання і подвійними сепараційними роторами для його сепарації з механічним приводом. Така конструкція є найуніверсальнішою для роботи на високоврожайних культурах, зокрема на пшениці та рисі. Пропускна здатність комбайна 9-11 кг/с. За необхідності молотарку можна переобладнати для роботи на кукурудзі або соняшнику шляхом заміни барабана і підбарабання. Приводи всіх робочих систем механічні.

Площа системи очищення становить 4,4 м кв, а ширина решітного стану 1300 мм. Корпус решітного стану, як і більшість елементів зернового тракту, виготовлено з нержавіючої сталі.

Потужний лопатевий вентилятор відцентрового типу завширшки 1300 мм з діапазоном регулювання обертів у межах 450-1400 об/хв, створює потужний і плавний потік повітря, який рівномірно подається на решітки, забезпечуючи якісне очищення.

Витки шнеків піддають спеціальній термообробці і цементуванню для забезпечення стійкості проти зношування.

З метою продовження терміну служби комбайна наступні компоненти виготовлені з нержавіючої сталі: днище зернового бункера; корпус решітного стану; корпуси зернових і колосових елеваторів, а також робочий стіл зернової жатки;

Зерновий бункер має об’єм 6 м куб. і оснащений системою звукової та світлової сигналізації заповнення. За необхідності на бункер можна встановити складаний розширювач бункера для збільшення ємності до 8м куб. (для замовлення у 2021 р). У кабіні передбачено два оглядові вікна, що дає змогу оператору контролювати якість обмолоту. Висота розвантаження становить 4,3 м, а швидкість розвантаження 35 л/с, також передбачено можливість вивантаження бункера на ходу.

У базовій комплектації комбайн поставляється з колесами розміром 28L-26 / 14.9-24. Для поліпшення прохідності і полегшення роботи у важких умовах на комайн можна додатково встановити привід на задні колеса (привід заднього моста здійснюється через карданний вал і вмикається механічно з кабіни). Також доступний гусеничний рушій з металевими гусеницями. У цьому разі ширина гусениці становить 650 мм, а довжина доріжки 2000 мм, тоді як 7 опорних котків забезпечують плавний хід.

Комбайн оснащений механічною трансмісією з чотирма передачами вперед і однією передачею назад, причому в межах кожної передачі є можливість плавно змінювати швидкість варіатором. Робоча швидкість становить 2-8 км/год.

Комбайн оснащений просторою панорамною кабіною з кондиціонером, зручним кріслом оператора і сидінням для помічника, базовою інструментальною панеллю з моніторингом основних робочих параметрів (монітор поставляється як опція). Приводи всіх всіх систем механічні (тяги, кабелі).
Для подрібнення і розподіл матеріалу по поверхні поля комбайн оснащений подрібнювачем соломи.

А тепер розповімо про другу модель роторного зернозбирального комбайна YTO YT6606, оснащеного силовою установкою потужністю 175 к.с. і бункером на 6 або 8 кубометрів, що має традиційну роторну систему обмолоту з аксіальним ротором.
Цей комбайн призначений для збирання кукурудзи та інших просапних культур, а після заміни відповідних функціональних частин він також може збирати пшеницю та інші зернові культури.

Ця модель має пропускну здатність 10 кг/с і оснащена системою обмолоту з аксіальним ротором. Може комплектуватися фірмовою зерновою жаткою або жаткою Flex 4.5 / 5.4 / 6,1 м, а також фірмовими шести- та восьмирядними жатками для збирання кукурудзи.
У зерновій жатці швидкість руху ножів становить 515 циклів/хв, тим самим забезпечуючи швидкий і акуратний зріз стебел. Привід мотовила і шнека здійснюється механічним шляхом.

Похила камера має ширину 910 мм і оснащена 2-рядним ланцюговим конвеєром. Під час збирання зернових культур привід конвеєра здійснюється за допомогою ремінної передачі, під час збирання кукурудзи використовується ланцюгова передача з постійною швидкістю 355 об/хв.

 

Комбайн комплектується двигуном Yuchai потужністю 175 к.с., що є одним із найкращих на китайському ринку в сегменті потужності до 200 к.с. з емісією Євро3. Цей двигун має велику резервну потужність, яка забезпечує роботу комбайна у найважчих умовах експлуатації, зокрема дає можливість здійснювати розвантаження бункера на ходу.

Молотарка має конструктив аксіального ротора для обмолоту та сепарації. Така конструкція є найбільш універсальною для роботи на високоврожайних культурах, таких як кукурудза. Пропускна здатність комбайна становить 10 кг/с. За необхідності молотарку можна переобладнати для роботи на зернових культурах. Приводи всіх робочих систем – механічні.

Площа системи очищення становить 4,4м2, а ширина решітного стану 1300мм. Потужний лопатевий вентилятор відцентрового типу шириною 1300мм з діапазоном регулювання оборотів у межах 450 – 1400 об/хв створює потужний і плавний потік повітря, який рівномірно подається на решета, забезпечуючи якісне очищення.

Витки колосових і зернового шнека піддають спеціальній термообробці і цементуванню для забезпечення стійкості проти зносу.
Зерновий бункер має об’єм 6м3 і оснащений системою звукової та світлової сигналізації заповнення. Також у кабіні є 2 оглядових вікна, що дає змогу оператору контролювати якість обмолоту. Висота розвантаження становить 4,5 м, а швидкість розвантаження 35 л/с. Можливе розвантаження бункера на ходу.

У базовій комплектації комбайн поставляється з колесами розміром 28L-26 / 14.9-24.
Комбайн оснащений механічною трансмісією з чотирма передачами вперед і однією передачею назад. Робоча швидкість становить 2-8 км/год. На замовлення доступна гідростатична трансмісія Eaton

Комбайн оснащений просторою панорамною кабіною з кондиціонером, зручним кріслом оператора і сидінням для помічника.