X

Зроби місто чистішим – стань справжнім екофаном

Всеукраїнська ініціатива «Вболівай за чисте місто!» проекту «Coca-Cola Екофан» покликана виявити справжніх екофанів серед українських водіїв та надати їм можливість не лише заявити про власний еко-світогляд решті учасників дорожнього руху, а й отримати подарунки для свого авто.

Проект стартував 17 квітня 2012 року та триватиме 4 тижні по всій території України. Протягом місяця кожен водій-екофан, завітавши на будь-який АЗК дружньої до довкілля мережі «ОККО», зможе отримати наклейку на бампер із написом «Я вболіваю за чисте місто!» та ненав’язливо нагадати іншим водіям про важливість відповідального ставлення до навколишнього середовища та один до одного.

«Досягти успіху у боротьбі за чисте довкілля можна лише тоді, коли кожен окремий громадянин, і всі ми гуртом станемо більш відповідальними до екології і один до одного – наголошує прес-секретар «Концерну Галнафтогаз» Олесь Пограничний. – Впродовж акції у мережі АЗК«ОККО» окрім наліпок можна буде отримати корисну інформацію про те, як маленькі, однак важливі рішення у вашому побуті чи на роботі допоможуть нашим містам стати чистішими. Це добрий приклад того, коли маленькі рішення приводять до великих змін».

Хто ж такий водій-екофан?
Він любить і пишається своїм містом, дбає про його чистоту та закликає до цього інших:
–  Викидає сміття в урни, а не у вікно машини;
–  Економить природні ресурси свого міста: економно користується світлом і водою, сортує сміття, використовує енергозберігаючі лампи та акумуляторні батарейки для збереження енергії;
–  Поводиться ввічливо на дорозі: не стоїть із заведеним двигуном біля дитячих майданчиків, не паркує авто у непризначених для цього місцях, поступається дорогою з посмішкою;
–  За можливості надає перевагу прогулянкам пішки.

Наприкінці акції організатори планують відзначити активних учасників цікавими подарунками для їхнього авто. Для того, щоб стати водієм-екофаном та учасником розіграшу, необхідно зробити всього 3 кроки:
1. отримати наклейку в мережіавтозаправних комплексів «OKKO»або заповнити анкету на порталі «Автоцентр» www.autocentre.ua для отримання наклейки поштою;
2. нанести наклейку на бампер свого чотирьохколісного друга та зробити спільну фотографію;
3. з 17 квітня по 15 травня опублікувати фото на стіні екологічної спільноти Facebook бо Вконтакте та автоматично стати учасником розіграшу подарунків для авто – одного з 20 сертифікатів на 100 л пального «ОККО» або автомобільного багажника для подорожей чистою Україною.

Переможця буде обрано випадковим чином за допомогою комп’ютерної програми на сайті www.random.org