X

Sony заявила про готовність скласти конкуренцію Huawei

Производитель электроники создаст новое автомобильное подразделение

Слідом за багатьма відомими виробниками електроніки, Sony також вирішила зосередитися ще на одній галузі — автомобільній. Марка має намір створити новий підрозділ, що спеціалізуватиметься на електромобілях.

Очікується, що новий підрозділ заснують навесні 2022 року. Основною спеціалізацією Sony Mobility стануть популярні наразі в усьому світі електромобілі. Про свої плани марка розповіла в рамках Міжнародної виставки споживчої електроніки, яка зараз проходить у Лас-Вегасі. Водночас терміни виходу першої моделі з електричною силовою установкою не називають.

В рамках CES 2022 Sony представила концепт Vision-S 02. Шоу-кар — великий семимісний кросовер довжиною близько 4,9 метрів. Зовні новинка схожа із седаном Sony Vision-S 01. Його японська корпорація показувала також у Лас-Вегасі двома роками раніше.

Новоспечений концептуальний кросовер укомплектовано чотирма електромоторами (по одному на осі). Сумарна віддача силової установки – 272 к.с. Від 0 до 100 км/год автомобіль прискорюється менш, ніж за п’ять хвилин. Максимальну швидкість обмежать на 180 км/год.

Читайте також:
Sony не випускатиме електромобілі під своєю маркою