X

SpaсeX відправила в Україну нову партію Starlink

Компания Илона Маска включила режим роуминга для использования спутникового интернета Starlink при движении в автомобилях

Супутниковий інтернет Starlink від SpaceX офіційно запрацював в Україні 26 лютого. А вже за два дні прибула перша партія терміналів. Наразі момент Starlink – єдина неросійська система зв’язку, яка працює в окремих областях України. За офіційною інформацією, один термінал використовує Міністерство цифрової трансформації, ще один – “Укрзалізниця”.

Наступним кроком глави SpaceX Ілона Маска стало розпорядження про включення мобільного роумінгу. Це дасть змогу підтримувати сигнал під час руху транспорту. Також програмісти компанії оновили ПЗ для зниження споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача.

Глобальний супутниковий інтернет Starlink став доступний користувачам у жовтні 2021 року, а вже станом на середину листопада чисельність його користувачів досягла близько 140 тисяч у понад 20 країнах світу. Ще понад 750 тисяч перебували в черзі на чергу. Лише вчора компанія SpaceX запустила ще 47 інтернет-супутників Starlink. Це значно розширить можливості мережі. Швидкість у мережі Starlink варіюється від 100 до 400 Мбіт/с, а у віддаленій перспективі SpaceX планує забезпечувати 10 Гбіт/с.

Читайте також:
Tesla переїжджає: Ілон Маск переносить штаб-квартиру в Техас