X

Через 17 років Citroen зняв з виробництва сітікар C1

Модель встала на конвейер в 2005 году

Citroen офіційно заявив про завершення “кар’єри” популярного сітікара С1, що протримався на ринку 17 років. За цей час було продано понад 1,2 мільйона одиниць. Останній екземпляр моделі зійшов з конвеєра чеського заводу в Коліні. Незважаючи на популярність серед європейців, прямого наступника у С1 не буде. Охочим придбати компакт-кар пропонують звернути увагу на електромобіль Ami і хетчбек C3.

Citroen Ami — двомісний квадроцикл, керувати яким в окремих країнах, наприклад у Франції, дозволено з 14 років. Він оснащений електромотором потужністю всього 8,2 к.с. Ємність встановленої під підлогою батареї — 5,5 кВтг. Її повного заряду достатньо для 75 км шляху. Максимальна швидкість “малятка” — 45 км/год.

Citroen C1

Друга альтернативна модель — Citroen C3 або спецверсія Citroen C3 You! Хетчбек комплектується 1,2-літровим двигуном PureTech потужністю 83 к.с. Також доступні з 1,2-літровий турбований двигун потужністю 110 к. с. і 1,5-літровий чотирициліндровий турбований дизельний з турбонаддувом потужністю 100 к. с. Коробка передач може бути п’яти- або шестиступеневою механічною або шестиступеневою автоматичною.

В оснащенні С3 сучасна аудіосистема, кондиціонер, дзеркала з електрорегулюваннями і підігрівом, круїз-контроль і система утримання в смузі руху.

Читайте також:
Нова зовнішність і більше комфорту: Citroen оновив компактний кросовер C5