X

Супутникова система безпеки для гібридів

Дедалі більше водіїв прагнуть перейти від звичайних бензинових та дизельних автомобілів на гібридні. Вони вважаються екологічними та економними, тому що витрачають менше палива і не так забруднюють атмосферу. Гібридні авто також займають перші місця в опитуваннях з надійності, якості та комфорту.

Що таке автомобіль гібрид?

Гібридний автомобіль – це транспортний засіб із гібридним двигуном, який поєднує в собі двигун внутрішнього згоряння (бензиновий чи дизельний) та електричний.

Пересуватися гібриди можуть як на ДВЗ, так і на електромоторі або комбінувати обидва варіанти. Що саме підключати на момент руху визначає бортовий комп’ютер автомобіля.

Головна мета створення гібридних автомобілів – зменшення витрати палива та викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище. Електричний двигун може працювати при пересуванні на низьких швидкостях або під час зупинки, що дозволяє знизити витрати палива та викиди у міських умовах. На дорозі або за більш високої швидкості вмикається двигун внутрішнього згоряння, що забезпечує ефективність на далеких відстанях.

Зростання продажів гібридів в Україні. ТОП-3 найпопулярніших гібридів у 2023 році.

Попит на гібридні автомобілі впевнено зростає, і в 2023 році обсяг продажу таких авто становив 17,2 тисячі, що на 55% перевищує торішній показник. В Україні частіше купують гібриди без пробігу, їх продаж становив 63%.

2023 року ринок гібридних авто в Україні вже склав 18%. Першим виробником гібридів була компанія Toyota, і зараз вона залишається лідером у рейтингу продажів з моделлю Toyota Rav4 – 1822 авто. Друге місце займає впевнений середнячок Nissan Qashqai – 1041 авто. На третьому місці розташувалось авто люкс сегмента Mercedes-Benz GLE – лише 790 авто.

Як захистити гібрид від угону?

Масове виробництво та зростання попиту на гібридні автомобілі привернули до них інтерес зловмисників. Основною причиною викрадення гібридних ТЗ став дефіцит запчастин до них на вторинному ринку, оскільки замовити оригінальну деталь досить дорого і довго по часу.

Тому є необхідність захисту гібридного авто від злому та угону. Ніхто не заперечує необхідність оформлення страховки на авто, паркування у безпечних місцях, блокувати машину навіть виходячи до паркомату, не викладати ключі на загальний огляд в ресторані. І, звичайно, не залишати в машині на видному місці цінні речі.

Проте, експерти пропонують убезпечити машину всіма можливими способами, зокрема:

  • Встановити іммобілайзер для блокування електродвигуна, бортового комп’ютера, кермового управління.
  • Поставити автосигналізацію – вона заблокує можливість пересування авто та подасть сигнал тривоги на брелок або мобільний додаток при спробі відкриття або викрадення авто.
  • Встановити GPS-трекер для гібридних автомобілів, який допоможе визначити місцезнаходження авто у разі його викрадення. Моніторинг гібридних авто також зручно використовувати для компаній з автопарком, щоб проводити контроль гібридних транспортних засобів, наприклад для служби таксі, лізингових компаній, оренди авто тощо. На ринку захисних засобів для автомобілів можна знайти достатньо компаній, які пропонують придбати GPS для гібридів.
  • Найнадійніший захист авто від викрадення гарантує супутникова система безпеки з диспетчеризацією. На відміну від простої зв’язки “машина-брелок”, у цьому разі існує диспетчер, який залежно від характеру тривоги оперативно ухвалить правильне рішення – зв’язатися з власником авто, зняти випадкове спрацьовування або оперативно викликати наряд Нацполіції.

Яку сигналізацію можна поставити на гібрид?

Насправді концептуальної різниці між автозахистом для гібридних авто і ТЗ із двигуном внутрішнього згоряння немає. Тому основний акцент радимо робити на рівень безпеки, відгуки клієнтів, рейтинг сигналізації та наявність диспетчерської підтримки.

Першим розглянемо автозахист від лідера ринку автобезпеки України – супутникові протиугінні системи Benish GUARD Force. Якщо ви шукаєте надійну супутникову протиугінну систему, Benish GUARD Force – чудовий варіант. Вони пропонують різні комплектації, що дають змогу задовольнити потреби навіть найвибагливішого замовника. Системи Benish GUARD Force відстежують місце розташування вашого автомобіля, повідомляють вас про будь-які підозрілі дії та вимикають двигун вашого автомобіля під час спроби викрадення. Також є функція захисту від глушіння, яка блокує всі системи в авто при виникненні небезпеки. За допомогою мобільного додатку автомобілем легко керувати дистанційно, наприклад, є функція автозапуску двигуна, постановка авто в режим “Сервіс”, складання дзеркал, дотяжка вікон. Власний Диспетчерський центр Benish GPS гарантує цілодобову підтримку клієнтів і захист автомобіля.

Супутниковий охоронний комплекс ВЕНБЕСТ пропонує кілька варіантів захисту для авто в різних цінових категоріях. Основні переваги системи: використовується GPS для відстеження місця розташування вашого автомобіля в режимі реального часу, можливість дистанційного блокування двигуна, наявність мобільного додатку для отримання тривожних сповіщень і управління сервісним режимом системи, цілодобовий центр моніторингу з виїзними групами мобільного реагування при спрацюванні сигналу тривоги.

Автомобільна охоронна система Dream Security не має стільки варіантів комплектацій, як вищезгадані системи, але її теж слід розглядати як учасника ринку автобезпеки. Вартість обладнання та обслуговування системи Dream Security досить висока, хоча за характеристиками вона не дотягує до попередніх систем. Керування системою відбувається штатним ключем вашого авто та за допомогою мобільного додатку. Охоронна система забезпечує захист від “вудок” і “кодграберів”, дистанційне блокування двигуна. А ось цілодобову підтримку надає не у всіх пакетах, також є обмеження за кількістю викликів груп швидкого реагування та періодом збереження історії переміщень ТЗ.

Супутникові охоронні комплекси мають безліч переваг, тому їх активно використовують автомобілісти, яким важливий захист свого автомобіля і відчуття комфорту. Такі протиугінні системи не тільки відправляють тривожний сигнал і сповіщають про спробу викрадення, а й дають змогу завжди знати місце розташування автомобіля, а також відстежувати і записувати його історію пересувань. Детальніше про автозахист гібридів можна дізнатися у експертів з охорони автомобілів Benish GPS.