X

SsangYong готується змінити назву марки

Південнокорейський автовиробник SsangYong кілька років балансував на межі банкрутства. У липні цього року він знайшов нового власника, який прагне відродити компанію та зробити значним гравцем на ринку.

Як повідомляє видання The Korea Times, новий глава компанії планує провести ребрендинг і змінити ім’я марки з SsangYong Motor на KG Mobility. Своє рішення Квак Дже-сун обгрунтував тим, що актуальне ім’я має «болісний імідж» і нічого хорошого воно не принесе. Також він зазначив, що нові амашини випускатимуться під маркою KG.

Повідомляється, що це рішення ще не остаточне і буде обговорено на зборах акціонерів у березні 2023 року. До того ж Квак Дже-сун зазначив, що лише зміною імені обмежуватись не стануть. На компанію чекає масштабна електрифікація. Перший електрокар марки під назвою Korando вже вийшов на ринок. Далі випустять повністю електричну версію кросовера Torres.

Читайте також:
SsangYong представив брутальний Torres з 1.5-літровим турбомотором

Нагадаємо, що SsangYong у поточному році викупив хімічний концерн KG Group. Сума угоди склала 699,5 мільйона доларів. Він має 62% акцій. Раніше компанія на 75% належала індійській Mahindra & Mahindra.