X

Стало відомо, де більше зареєстровано електрокарів, в Україні чи Польщі: статистика

Електромобілі давно стали повноцінними гравцями. Їхня кількість на дорогах країни зростає з кожним місяцем. Як повідомили в Інституті дослідження авторинку, у нашій країні парк електрокарів навіть більший ніж у Польщі.

Станом на кінець липня цього року в Україні зареєстровано 64 300 електромобілів, з них 62 200 – легкові та понад 2 тисячі – вантажівки. Приріст протягом року за чисельністю авто на електротязі становив майже 60%. Лише у липні українці придбали 4600 машин із нульовим рівнем викидів, що стало рекордним результатом за останній рік.

При цьому у Польщі зареєстровано близько 47 тисяч авто з нульовим рівнем викидів, з них близько 42 200 – легкові, а понад 4800 – вантажівки. Тобто, майже на 20 тисяч менше, ніж в Україні.

Читайте також:
У Китаї тисячі нових електрокарів іржавіють просто неба (відео)

Як зазначили експерти, такий приріст чисельності електрокарів в Україні обумовлений тим, що скасовано ПДВ, акцизний податок та збір до пенсійного фонду. Також відбиток наклав той факт, що у країні сильно здорожчало паливо. Найбільш популярними електрокарами цього року були: Nissan Leaf, Tesla Model Y, Volkswagen e-Golf, Tesla Model 3, Volkswagen ID.4 і Renault Zoe.