X

Стало відомо коли Hyundai випустить літаючі автомобілі

Компания построит в Великобритании центр для летальных аппаратов с вертикальным взлетом и посадкой

Hyundai хоче підняти свої літаючі автомобілі у небо до кінця цього десятиліття. Про це в інтерв’ю Top Gear сказав голова британського підрозділу компанії Майкл Коул. Шанси реалізувати цей проєкт досить суттєві, хоча масштаби польотів можуть виявитися не надто великими.

На думку топ-менеджера, спочатку це будуть повітряні таксі та дрони-доставники, які курсуватимуть містами. Першим містом, якому Hyundai планує запропонувати рішення міської повітряної мобільності, стане Ковентрі.

Запуск літального апарату для перевезення вантажів, а можливо, й пасажирів, обговорюється з міською радою Ковентрі та урядом Великої Британії. З цією метою буде створено центр літаючих автомобілів з вертикальним злітом та посадкою (eVTOL) під назвою «Air One». Він стане першим кроком на шляху до міської повітряної мобільності.

Свій автономний літальний апарат Hyundai Motor Group продемонструвала на CES 2020. А в 2022 році американська компанія Supernal, що належить Групі, показала концепт електричного літаючого автомобіля на акумуляторній батареї для міських перельотів.

Презентація схожого на вертоліт eVTOL відбулася на міжнародному авіасалоні у Фарнборо. Концепт мав п’ятимісну кабіну. У конструкції заявлено широке використання вуглецевого волокна та пластика, що переробляється. Це дозволило знизити вагу літального апарату.

Читайте також:
Літаючий «‎суперкар» на водні вперше піднявся в повітря (відео)

Також компанії працює над далекобійним літаючим автомобілем на водневих паливних елементах. Він з’явиться наступного десятиліття.