X

Стало відомо, скільки українці заплатили штрафів за порушення ПДР у 2021 році (інфографіка)

За год сумма штрафов составила 1,029 млрд гривен

Контроль за дотриманням українськими автомобілістами правил дорожнього руху, а саме швидкісного режиму, ведеться правоохоронцями відразу з декількох аспектів. Для цього використовують радари TruCam, автомобілі-фантоми і, звичайно ж, КАФи. Останні, як відомо, фіксують порушення в автоматичному режимі.

Так, за даними платформи Опендатабот, за 12 місяців 2021 року тільки завдяки дорожнім камерам було зафіксовано 1,742 млн порушень і виписано 2,584 млн штрафів на суму 1,029 млрд гривень. Найбільша кількість протоколів була сформована системою в листопаді минулого року (441 585 штук), а ось за сумою санкцій лідером став жовтень – 189,7 млн гривень.

Нагадаємо, що на момент запуску в червні 2020 року КАФи були розміщені тільки в Києві та області. На сьогодні на дорогах України працює 246 камер автофіксації порушень. Вони встановлені в 24 містах і 15 областях країни. Звичайно, це позначилося на рівні аварійності. Прийти до нульових показників поки що не вдалося, але позитивна динаміка простежується.

Читайте також:
В полиции подсчитали, сколько патрульных автомобилей разбили за 2021 год

У звітному періоді було зафіксовано 55 791 ДТП, із них 785 інцидентів – із загиблими, і 5988 – з травмованими. Лідером за кількістю аварій, як і раніше, є Київ і Київська область. Також високий рівень аварійності в Одеській, Дніпропетровській та Львівській областях. Найкраще ситуація на дорогах Луганської, Сумської та Кіровоградської областей.