X

Starlink відкриє представництво в Україні

Минцифры сделает все возможное, чтобы ускорить процесс

Супутниковий оператор Starlink працює над відкриттям представництва в Україні. Про це повідомив міністр цифрової і трансформації України Михайло Федоров.

“Сьогодні ми отримали чергову позитивну новину — Starlink почав роботу над відкриттям представництва в Україні! Зі свого боку я доручив відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань і надання частот пройшли якомога швидше. Буду детально інформувати вас про перебіг цих робіт”, — повідомив Федоров.

Супутниковий інтернет Starlink від американської компанії SpaceX офіційно почав працювати в Україні 26 лютого. Через два дні прибула перша партія терміналів, а ще через тиждень прибули 500 станцій Starlink з безкоштовною прошивкою під Україну.

Читайте також:
Мобільний інтернет став доступним у національному роумінгу

На сьогодні понад 10 тисяч терміналів допомагають ЗСУ залишатися на зв’язку і реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я. Також технології Starlink допомагають у проведенні посівної кампанії та повертають до життя неокуповані території. Надалі високошвидкісний супутниковий Інтернет стане доступним для фізичних осіб та бізнесу.