X

Старі BMW X5, Cayenne та Range Rover билися на бездоріжжі

Ще кілька десятиліть тому ці преміальні кросовери були неймовірно дорогими і вивести їх на бездоріжжя було б справжнім блюзнірством. Але це зовсім не означає, що вони не змогли б із ним упоратися. Що й довели ентузіасти, влаштувавши неймовірно видовищний заїзд.

У ньому взяли участь Porsche Cayenne S з 4,5-літровим двигуном V8 на борту, BMW X5 з 4,4-літровим V8 і Range Rover з 3,0-літровим дизельний мотором. Всі автомобілі мають повний привід, автоматичну коробку передач та розумні компоненти підвіски. Заїздів було декілька з різним навантаженням.

Спочатку кросовери порівняли у гонці вгору по багнюці. Практично зі старту вперед вирвався Porsche, залишивши позаду BMW та Range Rover. Потім машини вирушили підкорювати важкопрохідну горбисту місцевість. На U-подібному маршруті результати виявились іншими. Тут переможцем вийшов Range Rover, X5 зайняв друге місце, а найгірше показав себе Cayenne.

Читайте також:
Так закінчилися дрег-перегони Hyundai Veloster N та Volkswagen Golf R (відео)

Фінальним змаганням став заїзд на пагорб, але вже не разом, а поодинці. Це виявилося набагато складніше, ніж у драг-рейсингу. Машини буксували і норовили скотитися вниз. Досягти вершини змогли не всі. Вниз з’їхав Range Rover. За кожне із пройдених випробувань учасники отримували бали. Лідером став той, хто зміг зібрати їхню максимальну кількість. Хто саме, ми говорити не будемо, ви все побачите у відео.