X

Stellantis: новий альянс концернів FCA і PSA

Новоиспеченные партнеры определились с названием нового альянса

Концерни Fiat Chrysler Automobiles і PSA Group оголосили про злиття минулої зими, і хоча процес ще не завершений, назву вже обрано — Stellantis. У розробці нового бренду брало участь агентство Publicis Group. В основу лягло латинське Stello, що означає Зірка. Логотип бренду ще не готовий, його покажуть пізніше.

Читайте також:
Створено новий автомобільний альянс: FCA і PSA оголосили про злиття

Незважаючи на те, що у новоспеченого альянсу з’явилося нове ім’я, воно не буде представлено на автомобілях. До того ж, воно ніяк не позначиться на наявних назвах самих концернів і марок, що входять до їхнього складу. Нове “зоряне” ім’я планують використовувати лише в корпоративній документації та медійних проектах.

Участь у Stellantis обидва концерни розділять 50 на 50. Очолить альянс нинішній президент PSA Group Карлос Таварес. Місце голови дістанеться Джону Елкану з Fiat Chrysler Automobiles. Основний офіс розміщуватиметься в Нідерландах.

Новоспечений альянс став четвертим за величиною у світі. До нього входять 14 автомобільних брендів, таких як Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall, DS, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Chrysler, Dodge, Jeep і Ram. Перші спільні моделі з’являться не раніше 2023 року. А до першого кварталу 2021 року концерни узгоджуватимуть останні формальності.