X

Stellantis представив платформу STLA Medium для електромобілів C/D класів

Производство электромобилей на ее основе начнется до конца 2023 года

Автомобільний альянс Stellantis, сформований у 2021 році злиттям Fiat Chrysler Automobiles із Groupe PSA, представив нову платформу для електромобілів — STLA Medium. Це перша із чотирьох глобальних архітектур, анонсованих у рамках презентації «EV Day» у липні 2021 року.

На STLA Medium базуватимуться легкові автомобілі, кросовери та позашляховики сегментів C та D кількох брендів альянсу. Їхня габаритна довжина складе від 4,3 до 4,9 метрів, розмір колісної бази — 2700-2900 мм. Дорожній просвіт досягатиме 220 мм. Діаметр колісних дисків — до 750 мм. Потужність силових установок коливатиметься від 218 до 388 к.с. Привід — передній або повний з додатковим електродвигуном на задній осі.

Використання цієї архітектури дозволить забезпечити значний запас ходу та підтримку швидкісної зарядки батареї. Побудовані на ній електромобілі комплектуватимуть акумуляторними блоками ємністю до 98 кВт•год. У базових версіях електромобілі на STLA Medium зможуть проїжджати без підзарядки до 500 км, у версії Performance — понад 700 км у вимірювальному циклі WLTP.

Завдяки 400-вольтовій архітектурі заряджати електромобілі можна від мереж різних типів. Залежно від класу/типу/розмірів електромобіля енергоспоживання складе менше 14 кВт•год. Це найкращий показник у цьому сегменті. За даними Stellantis, час зарядки від 20 до 80% ємності становитиме 27 хвилин.

Крім того, появав нової архітектури дозволить альянсу виробляти до 2 мільйонів на рік. Тоді як наразі всі його бренди пропонують 26 моделей, побудованих на різних архітектурах.

Читайте також:
Дизайн Pininfarina та платформа Geely: такими будуть польські електромобілі Izera

Впровадження STLA Medium розпочнеться до кінця цього року з Європи. Надалі на неї перейдуть заводи Stellantis у всьому світі.