X

Вартість, мотори та обладнання: все, що відомо про новий Dacia Duster

Залишилися лічені місяці до офіційного дебюту третього покоління кросовера Dacia Duster. Моделі кардинально переробили зовнішність та технічну складову, тому виробник покладає на неї великі надії.

Відомо, що в основу нової генерації ляже платформа CMF-B концерну Renault, на якій базуються Sandero та Jogger. Dacia Duster 2024 приросте у розмірах і досягатиме в довжину 4440 мм, що майже на 10 см більше, ніж у актуальної версії моделі. Завдяки цьому салон стане просторішим та комфортнішим. Ще йому осучаснять обладнання та запропонують нові варіанти оздоблення.

Що стосується зовнішності нового кросовера, то вона стане брутальнішою. Кузов з різкими рубаними гранями та лініями, потужніша передня частина, широкий атлетичний капот, оригінальна світлодіодна оптика, виражені колісні арки та великі диски стануть візитною карткою моделі.

Dacia Duster у третьому поколінні використовуватиме нові двигуни Renault Group. Базова версія буде комплектуватися 1,6-літровим бензиновим мотором потужністю 140 к.с. Також будуть версії 105 CV 1.0 TCe GLP та 130 CV 1.2. Всі пов’язані з механічною коробкою передач. Згодом з’являться гібридні варіанти на основі 1,2-літрового двигуна з віддачею 120 і 140 к.с.

Читайте також:
Тест-драйв повноприводного Renault Duster

Незважаючи на багато змін, Dacia Duster збереже бюджетний цінник. За даними видання Largus, вартість починатиметься від 16 000 євро. Цінник на гібридні варіанти буде вищим трохи вище – від 26 000 євро. Зазначається, що в 2022 році Duster став третім кросовером, що найбільше продавався в Європі.