X

Столичні порушники правил паркування поповнили бюджет України на 1,5 млн гривень

В Киеве автомобилисты продолжают нарушать правила парковки, что стоило им в июле более 1,5 млн гривен

Київські інспектори з паркування спільно з патрульною поліцією безперервно ведуть боротьбу з порушниками правил паркування, які дозволяють собі залишати машини на переходах, тротуарах і газонах. Найвідважніші з них перекривають цілі смуги на дорогах, просто забуваючи про інших учасників руху. І це при тому, що в Києві організовано безліч стоянок, парковок і паркінгів, причому як платних, так і безкоштовних. Мерія навіть віддала в користування свій закритий паркінг, аби водії не кидали свої автомобілі де доведеться.

Буквально за місяць до бюджету країни надійшло 1,55 мільйона гривень, які сплатили водії у вигляді штрафів за неправильне паркування. Якщо для одних автомобілістів недотримання правил паркування закінчується тільки штрафами, то інші і зовсім можуть позбутися автомобіля. Адже якщо неправильно припаркований автомобіль суттєво заважає проїзду, то його евакуюють. За даними інспекції в середньому в Києві щодня евакуюють близько 300 транспортних засобів. Тільки за липень їх число досягло 5585 автомобілів.

Читайте також:
Тысячи эвакуированных и миллионные штрафы: инспекция по парковке Киева подвела итоги второго квартала

Нагадаємо, що штраф за неправильну парковку варіюється від 255 до 510 гривень, але в разі евакуації ця цифра зросте в рази. Адже власнику доведеться сплатити штраф, послуги евакуатора і перебування авто на штрафмайданчику, що в підсумку становить майже 2000 гривень.

Зі списком безкоштовних парковок можна ознайомитися тут, а розташування комерційних паркінгів нанесено на цю мапу.