X

Страхова ARX – як наразі працюють КАСКО та Автоцивілка

Незважаючи на важкий час, страхова ARX виконує усі зобов’язання за договорами страхування з урахуванням їх умов. Усі страхові випадки покриваються у штатному режимі відповідно від покриття, умов та виключень.

Збитки ОСЦВ та КАСКО врегульовуються у звичайному режимі, навіть з полегшенням окремих процесів, що зумовлено поточною ситуацією.

В Україні за цими видами страхування клієнтам пропонується наступне:

В разі настання ДТП рекомендується діяти за вимогами ПІД, віддаючи перевагу складанню Європротоколу із другим учасником, із розумінням ставлячись до того, що наразі підрозділи Національної поліції можуть не здійснювати дії по фіксації дорожньо-транспортних пригод. Також рекомендуєтся зробити фото місця події із розташуванням автомобілів та пошкодженнями. В будь-якому разі треба відразу звернутися до контакт-центру ARX.

В разі викрадення необхідно негайно повідомити Національну поліцію та діяти відповідно до умов договору страхування

У зв’язку з тим, що частина станцій технічного обслуговування наразі призупинили прийом клієнтів або змінили графік роботи, при реєстрації збитку співробітники ARX нададуть таку інформацію в разі наявності. Також при врегулюванні збитку співробітники ARX намагатимуться з’ясувати можливість здійснення ремонту по конкретній події у зв’язку із тимчасовим дефіцитом запасних частин, що склався у багатьох СТО в різних регіонах України, та узгодять порядок здійснення виплати із власником автомобіля.

Співробітниками врегулювання можуть запитуватися окремі документи в разі їх відсутності в компанії (водійські посвідчення, паспорт тощо) – всі документи можна надсилати у вигляді фотокопій любим зручним способом (електронна пошта, чати з компанією в мессенджерах та мобільному додатку).

По КАСКО за кордоном ситуація наступна:

Усі збитки за КАСКО за кордоном покриваються. Поліси ARX діють на всій території Європи.

  • Збитки без наявності другого учасника ДТП будуть урегульовані відповідно до умов договорів (ліміт на виплату, як правило, до 5% від страхової суми).
  • Збитки з другим учасником необхідно оформити як ДТП відповідно до законодавства країни перебування. Як правило, у всіх країнах Європи такі збитки без наявності потерпілих оформлюються за допомогою європротоколу.

Ми рекомендуємо клієнтам зробити фотографії картини ДТП та пошкоджень автомобілів, переконатися, що у європротоколі вказано дані страхового полісу місцевої страхової іншого учасника та зеленої картки українського автомобіля

Клієнти можуть звернутися на СТО на місці, у країні перебування, отримати рахунок на ремонт та направити його нам. Також співробітники ARX можуть зробити розрахунок відшкодування за фотографіями автомобіля, і при цьому, у разі наявності прихованих пошкоджень, згодом клієнти за допомогою чату можуть звернутися за отриманням доплати.

Усі виплати здійснюються виключно у гривні на розрахункові (карткові) рахунки клієнтів. На жаль, компанія не має можливості прямих перерахувань на СТО закордоном. Але клієнти зможуть використати кошти зі своїми картками для розрахунків на СТО.

У березні 2022 було здійснено кілька особливо великих виплат:

  • Здійснено виплату понад 1 млн 400 тис грн по полісу КАСКО.
  • Також по КАСКО було здійснено виплату у сумі 586,5 тис грн

Продовжуємо працювати, виконуємо свої зобов’язання та віримо у майбутнє нашої незалежної держави!