X

Країни Балтії закрили в’їзд автомобілям із російськими номерами

Попасть в Европу граждане россии смогут только пешком или на автобусе

З 13 вересня Естонія заборонила в’їзд автомобілів з російською реєстрацією. Раніше подібні рішення озвучили Латвія та Литва. Таким чином сьогодні о 10 годині росіяни втратили можливість подорожувати Європою на особистих автомобілях.

«З сьогоднішнього дня Естонія забороняє в’їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у росії. Їх не запрошують сюди користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, доки Україна не здобуде перемоги», — написав у Twitter міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

Зі слів міністра внутрішніх справ країни Лаурі Ляенеметса, Естонія використовуватиме всі засоби для підвищення ціни російської агресії для росіян. Вони мають повною мірою відчути наслідки цієї війни.

Як йдеться в офіційному роз’ясненні, громадяни росії зможуть в’їжджати на територію ЄС, у цьому випадку до країн Балтії, лише автобусом чи пішки та за наявності на це права. Автомобілі з російською реєстрацією, що прибули на пропускний пункт, відправлятимуть назад до росії. Виняток становлять лише росіяни, які прямують на особистому транспорті через територію Литви до Калінінградської області.

Читайте також:
У Японії подешевшали автомобілі після заборони постачання до росії

8 вересня Єврокомісія опублікувала роз’яснення щодо обмежень, які діють на території ЄС, на ввезення та вивезення товарів з росії. У списку автомобілі, фотоапарати, ноутбуки, техніка, вироби зі шкіри та хутра, фотокамери та сотні інших предметів повсякденного споживання. Всі ці предмети можуть бути конфісковані у росіян під час перетину кордону з Європейським Союзом.