X

Доля Женевського автосалону під загрозою

Состоится ли выставка в 2021 и 2022 году, пока неизвестно. Женевский автосалон остается одним из крупнейших подобных мероприятий в мире

Ні для кого не таємниця, що через наявну епідемічну ситуацію організаторам довелося скасувати виставку з понад 70-річною історією. Зазначимо, що Женевський автосалон проводиться щорічно, починаючи з 1947 року. Цього року через пандемію коронавірусу уряд Швейцарії заборонив масові заходи за участю понад 1000 осіб, що призвело до скасування автошоу. При цьому рішення приймалося вже в той момент, коли половина стендів була готова. На жаль, це лише мала частка того, що чекало на захід далі.

Читайте також:
Женевский автосалон 2020 впервые пройдет онлайн

Організатори з фонду Salon International de l’automobile оголосили, що наступного року захід теж не відбудеться. Причиною стала відмова від участі у виставці багатьох автовиробників. Більшість із них вирішила більше не брати участі в автосалонах, а організовувати власні заходи. Це набагато дешевше плюс дає змогу запрошувати лише зацікавлену аудиторію, зокрема і потенційних покупців. Крім того, залишається під питанням і епідемічна ситуація, оскільки автосалон — захід масовий: в останні роки виставку відвідували по 600 тисяч людей.

Тепер з’явилася інформація, що під загрозою опинилося проведення автосалону і 2022 року. Навесні його організатори звернулися до влади в надії отримати фінансову підтримку. Скасування щорічного шоу “влетіло” їм у велику суму — збитки становили приблизно 10.3 млн євро. Для Женеви вони були ще більшими. На початку літа адміністрація кантону схвалила позику на суму 16.8 млн франків (15.7 млн євро) з умовою, що перший мільйон організатори повернуть не пізніше червня 2021 року. Але умови виявилися нездійсненними, і позику скасували.

Читайте також:
Нью-йоркский автосалон 2020 года окончательно отменен

Цілком ймовірно, у Женевського автосалону скоро з’явиться новий господар, оскільки фонд Salon International de l’automobile має намір продати права на нього компанії Palexpo SA, яка володіє виставковим залом, де багато років проводився захід. Якщо нові господарі відновлять його проведення, то наступний Женевський автосалон відчинить двері для відвідувачів лише в 2022 році.