X

Suzuki Vitara вразив керованістю в «лосиному тесті» (відео)

Лучший результат маленького кроссовера — 75 км/ч

На YouTube-каналі km77.com з’явилося відео «лосиного тесту» Suzuki Vitara, одного з небагатьох малолітражних кросоверів з гібридною силовою установкою та повним приводом. «М’яким» гібридом Vitara став у 2020 році. До цього на європейському ринку кросовер пропонували із «звичайним» бензиновим двигуном.

На тести випробувачі взяли новий Suzuki Vitara із 1,4-літровим двигуном, доповненим електромотором. Сукупна віддача силової установки — 129 к.с. та 235 Нм крутного моменту. Автомобіль «взули» у шини Continental EcoContact 5 розміром 215/55 R17, не призначені для їзди бездоріжжям.

Вже з першої спроби кросоверу вдалося обійти перешкоду, не зачепивши жодного конуса, на швидкості 74 км/год. Зі слів водія, автомобіль залишався зібраним й легко утримував напрямок. Електронна система стабілізації добре впоралася із уповільненнями, що значно полегшило управління. Максимальною швидкістю, на якій Suzuki Vitara вдалося впоратися із тестом, стали 75 км/год. На «прохідних» 77 км/год кросовер зачепив лише один конус, що й не дозволило зарахувати тест. Але, як зазначили випробувачі, навіть у невдалих спробах автомобіль поводився досить передбачувано й дозволяв почуватися у безпеці.

Читайте також:
Гібридна Honda Civic чудово пройшла лосиний тест (відео)