X

Suzuki вивела на тести електричну альтернативу Vitara (фото)

Прототипи Suzuki eVX, що є першим електромобілем японської марки, виїхали на випробування. Вони вкриті щільним камуфляжем, але деякі особливості моделі розглянути вдалося.

Серійна версія кросовера, яка потрапила до об’єктивів фотошпигунів, практично повністю повторює однойменний концепт, показаний у січні цього року. У електрокара м’язистий кузов з крилами, що виступають, міцний передній бампер, скульптурний капот і висока лінія скління.

При цьому фари та задні ліхтарі у серійного eVX виглядають більш традиційно. Також змінилася форма повітрозабірника у передньому бампері. На зміну камерам прийшли базові дзеркала заднього виду. Дверні ручки на прототипі також замінили на традиційні. Спрощено виглядають і колісні диски.

Читайте також:
У салоні Suzuki Vitara розмістилися 23 особи

Відомо, що перший електрокар Suzuki буде досягати в довжину 4300 мм, що можна порівняти з SX4 S-Cross. Характеристики силової установки поки не розкрито. Відомо, що на одному заряді кросовер зможе проїжджати до 550 км. Серед ключових конкурентів моделі в компанії називають Peugeot e-2008, Fiat 600e і Renault 4. Офіційна презентація новинки запланована на кінець цього року, а у продаж вона має надійти в середині 2024-го.