X

Світна статуетка Rolls-Royce “Дух екстазу” опинилася під забороною

Особый элемент и любимую многими опцию запретили как элемент светового загрязнения

Впізнаваний світний “Дух екстазу” опинився під забороною. Всьому виною директива Євросоюзу UNECR48 про “Однакові положення стосовно офіційного затвердження транспортних засобів щодо встановлення пристроїв освітлення та світлової сигналізації”. Іншими словами, статуетка, яка була невід’ємною частиною автомобілів Rolls-Royce з 1923 року, тепер заборонена. Якщо говорити точніше, — тільки той її варіант, що світиться.

За роки вона встигла стати дуже популярною опцією серед клієнтів розкішної марки. Її встановлення коштувало власникам 3500 фунтів стерлінгів. Варіант з матового кришталю з підсвічуванням став однією з найулюбленіших опцій покупців Phantom, Ghost, Wraith, Dawn і Cullinan.

Згідно з новими правилами, починаючи з 2019 року замовити мініатюрну світну скульптуру давньогрецької богині Ніки та Елеанори Веласко Торнтон, коханки одного з перших клієнтів Rolls-Royce, не можна. Rolls-Royce запропонує клієнтам аналогічні варіанти, але вже без підсвічування. Матеріалом для них може послужити все, що завгодно покупцю. Наприклад, нержавна сталь з золотим або матовим чорним покриттям і навіть варіант, прикрашений діамантами.

Читайте також:
Rolls-Royce отмечает юбилей знаменитой «летящей леди»

На вже проданих автомобілях підсвічування статуетки вимкнуть під час планового відвідування сервісу.