X

Так виглядає гусеничний «Гелендваген» (фото)

Модернизация внедорожника обошлась в 139 тысяч евро

Німецька фірма Delta 4х4 побудувала гусеничний Mercedes-Benz G-Class. Позашляховик модернізували для неназваного клента зі Швейцарії. Він планує використовувати автомобіль для поїздок засніженими гірськими схилами до свого шале в Альпах, розташованого на висоті 3000 метрів.

Застосована тюнером конструкція дозволяє встановлювати гусеничні траки, а потім повертати назад колеса. Для цього позашляховику на 200 мм збільшили дорожній просвіт та встановили нові колісні арки. Із запчастинами та роботою це коштувало 50 000 євро. Ще стільки обійшлася омологація цих деталей, включаючи випробування та перевірки у Швейцарії.

Модернізація підвіски та необхідні дозволи додали до вартості автомобіля близько 19 тисяч євро. Ще 20 тисяч коштували модифікований передній бампер, багажник на дах та додатковий комплект коліс. У сумі це склало близько 139 000 євро. Для порівняння, у Німеччині стартова ціна нового Mercedes-Benz G500, а саме його поставили на гусеничний хід, становить 130 200 євро.

Фірма Delta 4х4 спеціалізується на будівництві екстемальних «всюдиходів». У портфоліо тюнера Suzuki Jimny з портальними осями та модернізований Rolls-Royce Cullinan з піднятою підвіскою й тентом на даху.

Читайте також:
Таким міг бути Гелендваген наприкінці 1960-х (фото)