X

Таким міг би бути новий Mitsubishi Eclipse (неофіційні рендери)

Планов возрождения модели у производителя нет

Carscoops опублікував рендери нового Mitsubishi Eclipse. Таким відроджене спорткупе бачить незалежний автомобільний дизайнер Андрій Сулемін.

Оригінальне чотиримісне купе Mitsubishi Eclipse випускалося у 1989-2011 роках. За ці роки «двохдверка» змінила чотири покоління, але від автомобіля п’ятої генерації Mitsubishi Motors відмовилася. У березні 2017 року компанія  привезла до Женеви компактний кросовер Mitsubishi Eclipse Cross, далекий від оригінального попередника.

«Дизайнерський» Mitsubishi Eclipse п’ятого покоління має пропорції спорткару з переднім розташуванням двигуна та заднім приводом, схожого на Toyota GR Supra або Nissan Z. Також у його зовнішності проглядається декілька посилань до минулих поколінь Eclipse. Зокрема, ультратонкі передні світлодіоди та смуга задніх ліхтарів запозичені у моделей першого та другого покоління. Також від попередників йому дісталися опуклі задні крила. Але є й деталі відкрито запозичені у сучасних автомобілів інших брендів. Наприклад, бічний профіль та видатна передня «губа» у стилістиці Mazda.

Також привертають увагу піксельні фари у передніх повітрозабірниках та великий задній дифузор. Заднє антикрило та білі легкосплавні диски у стилі BBS натякають на тюнінговані зразки Mitsubishi Eclipse.

Судячи з відсутності традиційної решітки радіатора та патрубків вихлопної системи дизайнер зобразив електичний спорткар. На жаль, японська марка не планує інвестувати у відродження спортивних автомобілів, в тому числі й Mitsubishi Eclipse. Хоча в роки виробництва спорткупе було однією з найвідоміших моделей бренду. З 1989 по 2011 рік продажі моделі перевищили 900 000 одиниць.

Читайте також:
Представлено оновлений ретро родстер Mitsuoka Himiko