X

Tata Motors показала електромобіль майбутнього — Tata Avinya

Серийная версия первого индийского электромобиля третьего поколения ожидается в 2025 году

Tata Motors — найбільша індійська автомобілебудівна компанія, історія якої почалася в 1945 році з виробництва локомотивів, всерйоз націлилася на ринок електромобілів. Її частка на індійському ринку електромобілів наближається до 90%. У 2021 фінансовому році компанія випустила і продала 19 тисяч електрокарів. Нинішній, 2022 рік планують завершити з цифрою у понад 80 тисяч.

Відповідно до плану електрифікації марки, до березня 2026 року Tata  випускатиме десять електричних моделей. Інвестиції в розробку нової електричної архітектури, технології та інфраструктуру компанія інвестує 2 млрд доларів США.

З початку року Tata Motors показала два з планованих десяти електромобілів. На початку квітня був представлений концепт електричного кросовера другого покоління Tata Curvv. Серійне виробництво моделі планують почати через півтора-два роки. Другою прем’єрою став “інноваційний” шоу-кар Tata Avinya, розроблений підрозділом Tata Passenger Electric Mobility (TPEM).

Концепт-кар буде базуватися на платформі третього покоління, що розробляється спеціально для електромобілів. Поки що він існує тільки у вигляді повнорозмірного макета. Використання спеціалізованої електричної архітектури дасть змогу запропонувати новий рівень комфорту. Зокрема, у шоу-кара просторий салон з рівною підлогою, доступ в який відкривають широкі безрамкові двері без центральної стійки. Задні відкриваються проти руху автомобіля.

На передній панелі немає ніяких екранів. Їх замінює широкий проєкційний дисплей. Ще один дисплей вбудований в маточину кермового колеса. Поворотні сидіння переднього ряду обіцяють систему автономного керування (рівень не уточнюється). За словами розробників, Avinya отримає передове програмне забезпечення. Запас ходу становитиме щонайменше 500 км, а час зарядки батареї від швидкісного терміналу — приблизно 30 хвилин.

Інформації про силову установку електромобіля компанія не надала. Роботи над проєктом Avinya ще не завершені. Перший серійний електромобіль третього покоління Tata обіцяє представити не раніше 2025 року.

Читайте також:
Бюджетный 7-местный кроссовер Tata на платформе Land Rover представлен официально