X

Тепер і Infiniti: які автомобільні компанії вже пішли із РФ

Міжнародна ізоляція, а також санкції, які стали наслідком повномасштабної війни в Україні, зробили діяльність автомобільної промисловості у РФ практично неможливою. Країну-агресор вже покинули більшість світових автовиробників і їхній відтік триває.

Так, учора, 3 листопада 2022 року, про свій вихід з російського ринку оголосила компанія Infiniti. Вона продавала автомобілі у цій країні протягом 15 років. Глава марки подякував усім клієнтам та співробітникам, які працювали в дилерських центрах, за внесок у розвиток бренду. Уточнювати якісь подробиці він не став.

Раніше про своє рішення піти з ринку Росії оголосили компанії Volkswagen, Ford, Renault, Toyota, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, а також Volvo Trucks, IVECO та Isuzu Motors Ltd. Ці світові виробники не тільки перестали продавати продукцію на территорії країни-агресора, а й закрили свої заводи у РФ.

Підтримали цю тенденцію і виробники шин. Ринок Росії вже залишили Nokian Tyres, Bridgestone і Michelin. Також великою втратою цього ринку вважається закриття дилерських центрів Traton Group. Це один із найбільших у світі виробників комерційних автомобілів MAN, Scania, RIO та Volkswagen Caminhoes e Onibus.

Читайте також:
Hyundai не наважується піти з Росії і продовжив простій заводу до грудня

Враховуючи цю тенденцію, незабаром водіям РФ доведеться задовольнятися Ладами і виходцями з ринку “піднебесної”, і то за умови, що місцевим виробникам вдасться налагодити ланцюжки поставок і запустити складання машин.