X

Тепер офіційно: Renault 4 повернеться на ринок у вигляді бюджетного електромобіля

На рынке новый электрический кроссовер с известным шильдиком появится к 2024 году

Глава франко-японського альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi і генеральний директор Renault Group Лука де Мео підтвердив відродження наймасовішого французького автомобіля — сіті-кара Renault 4, який випускали в 1961-1994 роках. Як повідомило видання Autocar, про це він сказав під час онлайн-заходу Electropop, присвяченого прискоренню електрифікації концерну в цілому і французької групи зокрема.

За словами де Мео, легендарна модель повернеться на ринок у вигляді компактного електричного кросовера під назвою 4ever EV. Новинка стане частиною електричної лінійки, в якій вже представлено Renault 5 і MeganE.

В основу моделі ляже платформа CMF-BEV, розроблена спеціально для компактних автомобілів. Вигляд кросовера розроблять у стилістиці, яку в Renault називають “ретро-сучасною”. 4ever EV стане першим електромобілем марки, який отримає нові батареї, розроблені зусиллями альянсу. Як стверджується, вони дадуть змогу знизити вартість електричних моделей на третину, зробивши їх справді масовими.

Загалом до 2025 року Renault планує випустити 10 нових моделей з електричними силовими установками. Три з них — 4ever EV, Renault 5 і MeganE. Вони з’являться на ринку до 2024 року, замінивши на конвеєрі Zoe. До 2030 року Renault Group планує довести продаж електромобілів до 90%.

Нагадаємо, що Renault 4 — перший передньопривідний легковий автомобіль французької марки. Загалом із 1961 до 1994 року компанія випустила понад 8 мільйонів автомобілів цієї моделі.

Читайте також:
Краще ніж у Tesla: Renault побудує одразу кілька гігафабрик