X

Тепер офіційно: у Києві заборонили автомобілі з гучним вихлопом

Відсьогодні, 24 червня 2022 року, у Києві заборонено рух транспортних засобів, що використовують у конструкції систему випуску відпрацьованих газів прямоток та інші вихлопні системи, де відсутні шумопоглиначі.

За словами мера Києва Віталія Кличка, це рішення було ухвалено Київрадою, оскільки гучні звуки лякають жителів міста і викликають паніку. Нова норма діятиме протягом усього воєнного стану і ще 30 днів після його скасування. Аналогічна заборона діє в більшості областей країни. Особливо тих, що перебувають у безпосередній близькості до лінії фронту.

“Ми ухвалили рішення про заборону пересування по Києву автомобілів без глушника. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни ганяють вулицями міста на машинах, як на реактивних літаках! За це має бути відповідальність”, – резюмував Віталій Кличко.

Контроль за дотриманням цієї заборони покладено на Патрульну поліцію. Порушників притягатимуть до відповідальності за ст.182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму або правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Сума штрафу варіюється від 85 до 255 грн, а в разі повторного притягнення – від 250 до 510 гривень.

Читайте також:
У Києві закриють для проїзду транспорту один із головних мостів