X

Tesla Cybertruck та GMC Hummer EV порівняли у заїзді на чверть милі (відео)

Минулого тижня американська компанія Tesla представила серійну версію електропікапа Cybertruck і заявила про старт його виробництва. Під час презентації показали, як він перевершує Porsche 911 у дрэг-рейсингу, буксуючи за собою ще один 911. Це було вражаюче, але деяких автомобілістів результат не переконав.

Розвіяти сумніви взявся журналіст Мет Уотсон із видання Carwow. На Gigafactory у штаті Техас (США) він не просто протестував довгоочікуваний пікап, а й порівняв його у заїзді на чверть милі з GMC Hummer EV, який є головним його суперником. Обидва пікапа оснащені трьома моторами. Tesla генерує 845 л.с. потужності та 930 Нм крутного моменту, а GMC – 1014 к.с. та 1485 Нм.

Дивлячись на показники потужності можна припустити, що перевага у цьому заїзді на боці Hummer. Але практично ситуація виглядає зовсім інакше. У заїзді на чверті милі він залишив конкурента позаду, вирвавшись на кілька корпусів і фінішувавши першим. Аналогічні результати були у всіх перегонах, навіть із п’ятьма пасажирами в салоні Cybertruck.

Читайте також:
Tesla показала серійний Cybertruck та назвала ціни (відео)

Секрет криється у вазі електромобілів. У той час, як маса Cybertruck становить 3104 кг, Hummer важить 4111 кг. Варто зазначити, що пікап GMC таки записав на свій рахунок одну перемогу: у тесті на гальмування зі 113 км/год він зупинився раніше. Тим дивовижніше з огляду на вагу.