X

Tesla Cybertruck піддали перевірці зануренням у воду (відео)

Пикап немного пострадал, но с задачей справился

Лише нещодавно в мережі з’явилися повідомлення від перших власників Tesla Cybertruck про появу іржі на кузовах пікапів, що «нержавіють». Автори YouTube-каналу TechRax пішли далі — перевірили обіцяну Ілоном Маском здатність долати річки, озера та «навіть не надто неспокійні моря».

Щоправда, заплив проходив не на водоймі, а на затопленій дорозі, але загалом умови можна вважати ідеальними для перевірки режиму Wade. Активується він після переведення пікапа в режим бездоріжжя. Потім Cybertruck знадобиться до 10 хвилин для створення тиску в акумуляторі для роботи на глибині. Діє він лише 30 хвилин, після чого відключається автоматично.

У ході тесту пікап декілька разів перетнув залиту водою ділянку на різній глибині. В одному із «запливів» вода практично досягла верхньої кромки капоту. При цьому, зі слів авторів відео, автомобіль не втратив швидкості.

Читайте також:
Tesla Cybertruck почав іржавіти вже після двох дощів (фото)

Але без наслідків не обійшлося. Під тиском води змістилися дві пластикові деталі кузова. Першим на виворот вивернувся внутрішній підкрилок в одній колісній арці, але це легко виправили. Потім зі свого місця змістилася частина накладки заднього бампера. Після випробування перестали працювати кнопки керування кришкою багажника та задніми дверима. До речі, гарантія Tesla не поширюється на пошкодження, отримані у режимі Wade. Усувати їх власнику доведеться власним коштом.