X

Tesla ледь не стала частиною Apple — чому не відбулася угода

Компанию предлагали приобрести всего за 10% от стоимости на сегодняшний день

Мільярдер із Кремнієвої долини Ілон Маск дуже дорожить компанією Tesla. За лічені роки він зумів перетворити її з рядового стартапу на виробника зі світовим ім’ям, якому немає рівних на ринку. Однак на шляху становлення у компанії був і складний період, коли Маск готовий був продати її, причому за доволі смішну суму.

За словами Маска “темний час” для Тесла був упродовж 2017-2018 років, коли вона не могла наростити обсяги виробництва Model3. Саме в цей період глава компанії вирішив здатися і продати її. Свою пропозицію він відправив виконавчому директору Apple Тіму Куку. Однак виробник iPhone відмовився навіть обговорювати цю тему, тим самим виявивши своє презирство до ситуації.

Такий поворот ще більше підстьобнув Ілона Маска боротися за своє дітище. І вже до кінця 2018 року ситуація значно покращилася, а в 2019 році компанія демонструвала чудові результати виробництва і поставок електромобілів. Вона досягла прекрасних показників за цей період і зараз оцінюється в 600 млрд доларів. Як стверджує Маск, він пропонував Тіму Куку придбати Тесла за 60 мільярдів доларів, тобто в десять разів дешевше.

Читайте також:
Производитель iPhone создал электромобиль: Apple iCar уже близко

У корпорації Apple, капіталізація якої нині становить 2,3 трильйона доларів, не стали коментувати цю заяву глави Tesla. Як відомо, компанія готує до випуску власний електрокар під назвою iCar, який має зробити революцію на електромобільному ринку. Річ у тім, що модель отримає унікальний акумулятор, аналогів якому немає в світі. Дебют моделі заплановано на 2024 рік. Можливо, тому пропозиція Маска їм було нецікаво.