X

Tesla капітулювала у власній «ціновій війні»

В ближайшие дни электрокроссовер Model Y подорожает на 2200 долларов

16 березня Tesla оголосила про підвищення стартового цінника електрокросовера Model Y у Європі. Як повідомляється, з 22 березня у низці європейських країн вартість моделі зросте приблизно на 2200 доларів або еквівалентну суму у місцевій валюті.

Ця інформація з’явилася наступного дня після того, як Tesla оголосила, що з 1 квітня підвищить цінник кросовера Model Y у США на 1000 доларів. Анонсоване подорожчання стане другим на протязі місяця. 1 березня Tesla вже підняла цінники своїх задньопривідних та «дальнобійних» Model Y на 1000 доларів — до 43 990 та 48 990 доларів відповідно.

Вихід із «цінової війни», запущеної Tesla у січні 2023 року, у компанії пояснюють сезонним характером споживчого попиту. Зокрема, про це у лютому в соцмережі X, повідомляючи про майбутнє здорожчання, написав генеральний директор компанії Ілон Маск.

Читайте також:
«Бюджетна» Tesla Model 2 стане на конвеєр у 2025 році

«Цінова війна» з конкурентами негативно позначилася на прибутковості компанії. Цього року Tesla очікується «помітно нижчого» зростання продажів. Причиною називають концентрацію уваги на виробництві електромобіля наступного покоління, відомо під назвою «Redwood».