X

Tesla Model 3 не пройшла тест на екстрене гальмування і збила пішохода (відео)

В ходе очередного демонстративного заезда Тесла сбила условного пешехода, не справившись с задачей по экстренному торможению

Відео демонстративного заїзду з’явилося в мережі. На ньому наочно показана робота системи екстреного гальмування електромобіля. Всупереч всім очікуванням, Tesla Model 3 не гальмує перед манекеном, а збиває його. Причому удар був такої сили, що лялька розлетілася на шматки, змоделювавши можливий сценарій з реальним пішоходом.

У свою чергу журналісти видання Jalopnik стверджують, що перед тим, як врізатися в перешкоду – манекен пішохода – системі вдалося визначити його на дорозі. Однак це відбулося занадто пізно.

Якби така ситуація повторилася в реальному житті, то потерпілий точно б не уникнув серйозних травм чи навіть загинув.

Подібні “розчаровуючі” показники продемонстрували одразу два електрокари Тесла. Обидва автомобілі — Model 3. І в першому, і в другому випадку система екстреного гальмування не спрацювала б, і електромобіль збив манекен.

Раніше аналогічний тест провалила і Model S. Автомобіль, який використовували у випробуваннях, був оснащений системою Autopilot першого покоління. Ініціатором тестів став Люксембурзький центр випробувань і стандартизації. Електрокар, що рухався на швидкості 30 км/год, не загальмував перед манекеном на дорозі і збив його.

Читайте також:
Бюджетний електромобіль Tesla: відома ціна і дата появи