X

Tesla Model S повалена: 1000-сильний конкурент зі США проїхав більше

Электрический седан Lucid Air может проехать на одном заряде до 644 километров

Каліфорнійський стартап Lucid мав представити свою першу серійну модель – електричний седан Air – на автосалоні в Нью-Йорку. Однак пандемія коронавірусу внесла свої корективи в плани виробника, і він переніс дебют на осінь поточного року. Незважаючи на це, компанія не опустила руки і вирішила підігріти інтерес до моделі за допомогою відео з тестів.

Стартап опублікував відео, в якому показав, як прототип електроседана проїхав на одному заряді від Сан-Франциско до Лос-Анджелеса. Відстань між точками становила 644 кілометри, а середня швидкість Air під час руху була трохи більшою за 100 км/год. Безумовно, таким запасом ходу в сучасних реаліях мало кого здивуєш. Адже, наприклад, Tesla Model S Long Range Plus на одному заряді проїжджає 629 кілометрів, а майбутній електрокар GM  зможе подолати понад 644 кілометри. А стандартний діапазон, притаманний багатьом електрокарам, варіюється в межах 400 кілометрів на одному заряді.

Незважаючи на такі значні показники конкурентів, у компанії стверджують, що вони досягли такого показника не завдяки збільшенню ємності акумуляторної батареї, а за допомогою оптимізації витрати енергії. Зокрема, акумулятор електроседана працює під напругою 900 кВт/год і може підтримувати швидку зарядку потужністю до 500 кіловат.

Зазначимо, що старт виробництва Air заплановано на кінець поточного року, а оформити попереднє замовлення на модель можна вже зараз. Модель буде доступна як для американського, так і для європейського ринків.