X

Tesla Model S проїхала 2 мільйони кілометрів за 10 років

Это новый мировой рекорд пробега

Німецький фанат електромобілів Tesla Хансйорг фон Геммінген-Хорнберг встановив новий світовий рекорд пробігу — 1 960 000 км. Ця цифра на однометрі електроліфтбеку Model S з’явилася після десяти років володіння.

Геммінген-Хорнберг придбав автомобіль на вторинному ринку вже з пробігом 30 000 км. З того часу він проїхав кількома континентами. Влітку 2019 року одометр автомобіля нарахував 900 000 км. Таким чином, за чотири з половиною роки німець наїздив 1 мільйон.

За десять років ліфтбеку декілька разів змінювали батарею та двигун. Як сказав в інтерв’ю YouTube-каналу Watt Energy Геммінген-Хорнберг, станом на листопад 2023 року Model S працювала на четвертій батареї та тринадцятому двигуні. За словами власника, він уважно стежить за процесом заряджання акумуляторного блоку та акуратно їздить, щоб продовжити термін служби свого ліфтбека.

Читайте також:
Tesla Cybertruck піддали перевірці зануренням у воду (відео)

В інтерв’ю Watt Energy Channel він сказав, що голова компанії Tesla Ілон Маск не надто цікавиться його досягненнями. Він лише одного разу поздоровив його в соцмережах, та й то із запізненням у декілька місяців. Це було тоді, коли він повідомив про пробіг 1 млн км. На думку Геммінген-Хорнберга, його досягнення не цікаві Маску, оскільки йому не подобається інформація про тринадцять замін двигунів.