X

Tesla розпочала продаж Model 3 китайського виробництва

Tesla доставила клиентам первые пятнадцать электроседанов Model 3, собранных на Gigafactory 3 в Шанхае.

На новому заводі Tesla в КНР стартувало серійне виробництво електрокарів марки. Про це свідчать фотографії, викладені виробником у місцевій соціальній мережі Weibo. Власниками перших п’ятнадцяти седанів Model 3, які зійшли з конвеєра Gigafactory 3, стали працівники заводу, двоє з яких вирішили побратися просто на церемонії передання автомобілів.

Читайте також:
$2000 за півсекунди або як Tesla на власниках Model 3 заробляла

Повномасштабні поставки Tesla Model 3 з табличками «Made in China» мають розпочатися найближчим часом. За інформацією ресурсу Electrek, з конвеєра заводу зійшли вже сотні електроседанів. Як заявив раніше глава компанії Tesla Ілон Маск, передання автомобілів клієнтам – одне з пріоритетних завдань компанії.

Ще один завод компанія побудує в столиці Німеччини, в околицях нового аеропорту. Якщо не брати до уваги складальне підприємство в Нідерландах, Gigafactory 4 стане першим повноцінним європейським заводом американської марки. Тут вироблятимуть новий кросовер Model Y, а також силові установки та батареї.

Читайте також:
Tesla Model 3 обійшла за продажем BMW 2, 3, 4, 5, 7 і 8 серій разом узятих

Головним автовиробництвом Tesla залишається каліфорнійський завод Gigafactory 1, де випускають силові установки для Model 3 і тягові батареї. Gigafactory 2 в Нью-Йорку спеціалізується на виробництві сонячних панелей.