X

Tesla оштрафували у Кореї на 2,2 мільйони доларів за скандальну рекламу

Причиной штрафа стало двухкратное снижение запаса хода электромобилей марки при низких температурах

Антимонопольний регулятор Південної Кореї оштрафував Tesla на 2,2 млн доларів за недостовірну інформацію про запас ходу своїх електромобілів. Зокрема, клієнтів не попередили про значне скорочення пробігу за низьких температур.

За даними корейської комісії з сумлінної торгівлі (KFTC), в холодну погоду запас ходу електромобілів Tesla скорочується на 51% порівняно із зазначеним на сайті виробника. Також у відомстві стверджують, що компанія перебільшила паливну економічність автомобілів та продуктивність своїх нагнітачів. У Tesla цю заяву KFTC не коментують.

На своєму сайті компанія виклала поради щодо зимового водіння. Власникам радять використовувати при прогріванні автомобілів зовнішні джерела живлення та рекомендують оновлену програму Energy для контролю енергоспоживання. Згадок про втрату запасу ходу за мінусових температур там немає.

У 2021 році південнокорейська споживча група Citizens United for Consumer Sovereignty заявила, що запас ходу більшості електромобілів за низьких температур падає до 40%. За даними місцевого міністерства навколишнього середовища, найгірші справи у Tesla.

Читайте також:
Volkswagen представив конкурента Tesla Model 3 із запасом ходу 700 км

У 2020 році канадська компанія Geotab провела дослідження, у ході якого були вивчені дані про 4200 електромобілів всіх марок. Падіння запасу ходу в холодну погоду фіксувалося у більшості моделей. Першочергова причина — підігрів салону. Як показало дослідження за температур трохи вище +20 °C середній електромобіль проїжджає більше заявленого запасу ходу, але при -15 °C може проїхати лише 54% свого номінального діапазону.