X

Tesla відкликає Model S, Model X та Model Y через проблеми з передніми камерами

Неправильный угол наклона фронтальных камер может привести к отключению функций активной безопасности

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) США повідомило про відклик електромобілів Tesla Model S, Model X та Model Y. Причина — не відповідність кута нахилу фронтальних камер специфікації.

Як йдеться в опублікованому агентством повідомленні, це може призвести до мимовільного відключення функцій активної безпеки. Зокрема, зі збоями можуть працювати автоматичне екстрене гальмування, попередження про фронтальне зіткнення та утримання у смузі руху. А це потенційна загроза, як водіям та пасажирам електромобілів Tesla, так і іншим учасникам дорожнього руху.

За даними NHTSA, проблеми можуть виявитися у 80% із 1337 автомобілів, що підлягають відклику. Це Tesla Model S, випущені в період з 24 січня по 10 липня, Model X зібрані з 17 січня по липень 2023 року та Model Y — з 27 квітня по 13 липня цього року.

У Tesla повідомили про 85 претензій, які можуть бути пов’язані з цією проблемою. Із них 83 випадки — гарантійні. Наразі інформації про будь-які аварії чи травми через збій у роботі систем безпеки немає. Налаштувати положення камер Tesla обіцяє безкоштовно.

Читайте також:
Угода року: американець придбав нову Tesla Model 3 за $13 000

За даними експертів ринку, електромобілі Tesla Model S, Model 3, Model X та Model Y займають чотири з п’яти місць за кількістю відкликів у США. З початку цього року через погано закріплене кермо на сервіс відправили 137 кросоверів. А у квітні компанії довелося усувати проблему із кріпленнями у передній підвісці Model 3.