X

Tesla надала безкоштовний доступ до автопілота

В течение месяца система FSD доступна всем владельцам электромобилей бренда

Власники автомобілів Tesla протягом місяця зможуть безкоштовно користуватися системою Full Self-Driving (FSD), яка зазвичай коштує 12 000 доларів. Для цього достатньо, щоб електромобіль був обладнаний відповідним чином. Про це генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомив у соціальній мережі Х.

Співробітникам компанії наказали встановлювати FSD на всі автомобілі. Також їм доручено запросити власників на короткий тест-драйв системи. Обмежень за роком випуску автомобіля немає.

Мета акції — навчання власників електромобілів використанню спірної системи допомоги водієві. Не виключено, що є й інші причини, наприклад, юридичні. У грудні 2023 року Tesla відкликала понад 2 мільйони автомобілів через оновлення програмного забезпечення FSD.

Як повідомлялося, під час тривалого розслідування Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США виявила недоліки функції автоматичного керування у режимі автопілота. Проблему усунули випуском оновлення, яке посилило контроль за водієм. Зокрема, передбачили функцію деактивації системи при неодноразовому неправильному використанні. Також збільшили кількість повідомлень, що нагадують водієві про необхідність тримати руки на кермі.