X

Tesla представила апарат вентиляції легенів із запчастин для електрокарів

Tesla показала первые два прототипа аппаратов ИВЛ собственного производства

Пандемія коронавірусу продовжує розширювати свої межі. На сьогодні вона охопила 208 країн світу. Інфіковано понад 1,3 мільйона людей, з яких майже 70 тисяч осіб померли. А от одужали тільки близько 270 тисяч. Щоб допомогти медикам протистояти смертельному вірусу, багато компаній перепрофілювали свої виробництва під випуск апаратів штучної вентиляції легенів. А деякі  налагодили виробництво медичних масок, антисептиків, захисних лицьових екранів та інших медичних компонентів.

Читайте також:
Украинский производитель вездеходов разрабатывает аппараты ИВЛ для медиков

Не залишилася осторонь і американська компанія Tesla, яка також вирішила зробити свій внесок у боротьбу з пандемією коронавірусу. Близько тижня тому глава компанії Ілон Маск заявив, що почне випуск апаратів ШВЛ на потужностях заводу в Фремонті. Результат не змусив себе чекати. Інженери компанії представили перші два прототипи апаратів. У їх конструкції було використано деталі з електромобілів Tesla, які були в наявності. Саме завдяки такому рішенню, виробництво апаратів ШВЛ може здійснюватися паралельно з випуском основної продукції.

Читайте також:
Toyota організовує виробництво апаратів ШВЛ і захисних екранів

Серед компонентів, використаних під час виготовлення апарата, екран від мультимедійної системи, камера і деякі деталі підвісної системи. Апарати ШВЛ від компанії Tesla доволі гнучкі і можуть використовуватися як у стаціонарах, так і поза ними. Вони мають резервну систему з кисневим баком, повітряним компресором і акумулятором, що дає змогу переміщати пацієнтів протягом 20-40 хвилин без підключення до електрики, при цьому залишаючи його підключеним до апарата ШВЛ.

Інженери не уточнили, коли буде налагоджено серійне виробництво апаратів, але, з огляду на їхню оперативність у створенні прототипів, навряд чи це потребуватиме багато часу.