X

Tesla знову в центрі скандалу — що цього разу

Внимание контролирующего органа привлекли игры

В електромобілях марки Tesla на екрані мультимедіа можна не тільки стежити за роботою систем, а й грати в ігри. Наразі в список доступних ігор входять: «Sky Force Reloaded», «The Battle of Polytopia: Moonrise» і «Solitaire». Дозволено це робити тільки пасажирам, але жодного захисту від водіїв немає.

Алгоритм роботи програми дуже простий. Для того, щоб одна з ігор запустилася, потрібно відповісти згодою на попереджувальне повідомлення, яке висвічується на екрані. У ньому йдеться, що всі ігри призначені для розваги передніх пасажирів і водіям відволікатися на них не можна. Однак контролюючий орган NHTSA заявляє, що з моменту появи ігор, кількість аварій з електромобілями марки різко збільшилася.

На думку фахівців організації, безвідповідальні водії вмикають їх і грають просто під час руху. Причому вони роблять це навіть не активуючи систему автопілота. Хоча навіть під час її роботи водій повинен контролювати дорогу, щоб у разі небезпеки перехопити керування на себе. Чи відреагує якось виробник на ці заяви NHTSA, невідомо.

Читайте також:
Tesla більше не інноватор — серійний пікап Cybertruck повторить "фішки" конкурентів