X

Tesla звільнить 14 тисяч працівників через падіння попиту

Поставки автомобилей бренда упали впервые за четыре года

Tesla звільнить понад 10% працівників по всьому світу. За даними Electrek, про звільнення генеральний директор компанії Ілон Маск повідомив у записці, розісланій співробітникам.

Станом на кінець 2023 року на підприємствах Tesla у різних країнах світу працювало 140 473 осіб. Тобто внаслідок скорочення роботу втратять понад 14 тисяч осіб.

Як написав Маск у записці, швидкий розвиток компанії призвів до «дублювання ролей та робочих функцій у певних областях». Для подальшого зростання необхідно переглянути всі аспекти діяльності для зниження витрат та підвищення продуктивності. Зі слів Маска, звільнення частини співробітників дозволить Tesla бути «економічною, інноваційною та голодною» для наступного «циклу фази зростання».

Причина такого масштабного скорочення — перше за чотири роки падіння постачань. У першому кварталі 2024 року компанія поставила близько 387 000 автомобілів, на 13% менше, ніж очікувалося. Зокрема, у березні Tesla уповільнила виробництво на заводі в Шанхаї та скоротила робочі зміни у Техасі. Також, за заявою представників компанії, на зниження постачань вплинули підпал заводу в Берліні та напади хуситів на судна у Червоному морі.

Читайте також:
BYD заробляє на одному автомобілі майже у сім разів менше Tesla

Які саме підрозділи Tesla торкнеться скорочення, не уточнюється. За неофіційними даними, повідомлення про скорочення вже отримали деякі співробітники в Техасі та Каліфорнії. Зокрема, про звільнення оголосив старший віце-президент Tesla по силових агрегатах Дрю Багліно. У компанії він працював 18 років. Багліно розробив прошивку керування двигуном для оригінального родстера Tesla та двомоторну силову установку для Model S.

Раніше Tesla повідомила, що не випускатиме обіцяний Маском бюджетний електромобіль Model 2. У лінійці компанії він мав зайняти щабель нижче седана Tesla Model 3. Натомість зосередяться на автономному роботаксі.