X

Tesla заклала фундамент заводу з виробництва акумуляторних систем у Китаї

Строительство начнется в ближайшее время, выпуск Megapack стартует в 2025 году

У Китаї відбулася церемонія закладання фундаменту заводу Tesla із виробництва мегапакетів для зберігання енергії. Договір про його будівництво представники компанії та влади Шанхаю підписали наприкінці минулого року.

Виробництво мегапаків планують запустити у першому кварталі 2025 року. Хоча спочатку плани були трохи іншими: початок будівництва у другій половині 2023 року, виробництво — у другому кварталі 2024 року.

Планова річна потужність Megafactory у Китаї — близько 10 000 мегапаків на рік, що становить близько 40 ГВт•год. Запуск нового майданчика дозволить Tesla наростити виробництво мегапаків та скоротити логістичні витрати на транспортування систем до Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Читайте також:
Tesla побудує в Китаї дата-центр для безпілотного водіння

Наразі їх доводиться доставляти з Каліфорнії, де розташована перша спеціалізована фабрика Tesla з виробництва мегапаків. Раніше вони вироблялися на Gigafactory у Неваді. Американський майданчик все ще виходить на повну потужність 40 ГВт•год на рік. Але завдяки їй Tesla вдається бити рекорди з розгортання накопичувачів енергії майже кожен квартал.