X

Тільки електромобілі: в Європі визначилися із забороною ДВЗ і гібридів

Правительство Великобритании определилось с судьбой транспорта на бензиновом и дизельном топливе

Велика Британія вже не раз порушувала питання про заборону автомобілів з ДВЗ. Знову про це заговорили з новими термінами і офіційно оголосили про заборону продажу нових дизельних і бензинових автомобілів з 2030 року.

Цікаво, що заборона зачепить лише нові автомобілі. Ті, хто купив автомобілі з ДВЗ раніше зазначеного терміну, зможуть продовжувати використовувати їх. Зазначимо, що транспортні засоби з гібридними силовими установками залишаться у продажу впродовж ще п’яти років після заборони — до 2035 року.

Терміни цілковитої заборони бензинового і дизельного транспорту також озвучені. Вони набудуть чинності в 2050 році. Хоча назвати це забороною не можна, скоріше, це вимушений захід. Власники таких транспортних засобів просто не зможуть ними скористатися через “бан” у країні викопного палива.

Читайте також:
Данія закликала інші країни відмовитися від авто з ДВЗ до 2030 року

Оскільки всі свої наміри уряд Великої Британії вже озвучив, саме час починати їх реалізовувати. А саме — розвивати зарядну інфраструктуру та енергосистему загалом. На початковому етапі уряд інвестує в програму 16 мільярдів доларів. Ще півмільярда виділять на розробку і виробництво батарей для електрокарів.